אנחנו מניחים כי כעת, כבר אין ולא אחד מהקוראים שלנו, שלא ברורה לו חשיבותה של התאורה, לא ברור לו מדוע יש לתכנן את תאורת הבית, המשרד, העסק או החצר שלו באופן הקפדני ביותר האפשרי. לכן, נחסוך עבורכם את כל הצ'יט-צ'ט המקדים, וניגש ישר לעניין - הסגנון של גופי התאורה המאירים את ביתכם. כידוע, ישנם סגנונות גופי תאורה רבים, לכל אחד מאפיינים משלו, כמו גם יתרונות וחסרונות. אולם, לפני שנתחיל לעסוק בכך, חשוב ביותר להזכיר - אמנם סגנונו של גוף תאורה הוא קריטריון חשוב בבחירה, מתוך המטרה על מנת להעניק את המראה המושלם לחלל בו הוא ממוקם, אבל עם כל חשיבותו הרבה, אסור שיגיע על חשבון היעילות. למשל, ככל שנברשת בסגנון שנות השישים עשויה להיראות מדהים כשהיא תלויה בסלון שלכם, אם האור שהיא מפיקה אינו מספיק לכם לביצוע הפעילות שהיא אמורה להאיר, מוטב להעדיף נברשת קצת פחות יפה אולי, אבל יותר מאירה. ואחרי שזה נאמר, בואו נעסוק בסגנונות גופי תאורה, ובעיקר, בגופי התאורה המודרניים.
כאשר אנחנו מדברים על גופי תאורה בסגנון מודרני, ההגדרה היא הרבה יותר מופשטת מאשר, למשל, כאשר מדברים על גוף תאורה בסגנון המאה ה-18, ימי הביניים או שנות השישים. הכל הרבה יותר נזיל ופחות מוגדר. יחד עם זאת, במרבית המקרים, לכינוי גופי תאורה מודרניים זוכים גופי תאורה עתידניים במראם (למשל, בוהקים בכרום מבריק), כאלה העשויים מחומרים מתקדמים יותר, או כאלה העושים שימוש במגמה עיצובית מודרנית (למשל, גופי תאורה במראה האקלקטי). אז נכון, למרות שמדובר בגופי תאורה חדשניים ופורצי דרך, עדיין אמורים לחול עליהם כל הכללים והסייגים החלים גם על גופי התאורה הקלאסיים והמסורתיים, כמו התאמה לסגנון בו מעוצב החלל בו הם ממוקמים, התאמתם לגודל השטח אותו הם צריכים להאיר, התאמה למטרה וכן הלאה. אה, כן, וגם את עניין שכבות התאורה השונות אסור לנו להזניח, מכיוון שגופי התאורה המודרניים יכולים להיות שייכים לכל אחת ואחת מהם, ובכ"ז, אסור להם להתנגש סגנונית עם גופי התאורה האחרים, מה שהופך את כל הסיפור לעוד יותר מורכב ומעניין.
תכנון שכבות תאורה יוצא מתו\ך ההנחה כי פעילויות שונות שלנו המתבצעות בחלל זהה, דורשות סוגי תאורה שונים, כדי שנוכל לבצע אותם בהצלחה הרבה ביותר. למשל, בסלון שלנו אנחנו גם מארחים, גם צופים בטלוויזיה, גם מבלים ערב משפחתי וגם קוראים ספר. כל אחת מהפעולות הללו תדרוש אור בעוצמה שונה, מגובה שונה ובגוון שונה. ולכן, על מנת להאיר כל חלל, ישנו צורך לשלב בין ארבע שכבות התאורה השונות:
בעוד שעיצוב תאורה חובבני גורס כי התאורה המדגישה והתאורה הדקורטיבית הינן אופציונאליות, עיצוב תאורה מקצועי, כחלק מהאדריכלות או מהעיצוב המקצועי של הבית שם דגש על שני סוגי התאורה הללו, ואינו מסתפק רק בתאורה הכללית ובתאורת המשימה. זוהי הסיבה לכך שבבתים המעוצבים בידי איש מקצוע, תוכלו לפגוש גופי תאורה ייחודיים רבים (ביניהם גופי התאורה המודרניים), בעוד שבבית שעוצב בידי בעליו, הם נפוצים הרבה פחות. מרביתנו, מחפשים למצוא את השילוב הקל והנוח בין השכבות וסגנונות גופי התאורה, ולא רצים (ורוצים) להכניס ראש בריא למיטה חולה, שמצריכה אותם להתפתל בהתאמה שבין סגנונות שונים.
לכתבה הבאה ← → לכתבה הקודמת