למרות הפופולריות הגוברת של תאורת LED, עדיין מרבית החניונים הציבוריים, כמו גם החניות בבתים המשותפים, משתמשים דווקא בתאורת פריקה (HID). נורות אלה בדרך כלל עושות שימוש בצורה כלשהי של לחץ נמוך או גבוה של נתרן או נורות (Metal Halide (MH. רבים עדיין רואים בתאורת ה-LED תאורה יקרה מדי, במיוחד כאשר נדרשת כמות גדולה של גופי תאורה, כמו שנדרשת בחניה בבניין משותף. עם זאת, לפנסי ה-LED ישנו, למעשה, יתרון תחרותי במחיר, כאשר לוקחים בחשבון קריטריונים כמו יעילות אנרגטית, עמידות, אריכות ימים ועלויות תחזוקה נמוכות יותר. בתחשיב כולל, תאורת ה-LED מתגלה כהרבה פחות יקרה בטווח הארוך.
על מנת לקבל תמונה טובה יותר בהשוואה בין תאורת HID לתאורת LED בשילובן בגופי תאורה מומלצים לחניה בבניין משותף נצטרך להבין את אופן פעולתו של כל אחד משני סוגי הנורות.
נורות HID פועלות כשהאור נוצר באמצעות זרם חשמלי העובר בין שתי אלקטרודות גז מיונן. גז שני משמש אף הוא בתאורה, והוא זה אשר קובע אם נורת ה-HID פועלת על נתרן, כספית או שהיא נורת (Metal Halide (MH והכל אטום בתוך כמוסת הזכוכית. כל סוגי נורות ה-HID דורשות וויסות האנרגיה ויצירת גל חשמלי ראשוני כדי להפיק את האור.
נורות LED משתמשות בטכנולוגיה כדי להמיר אנרגיה לאור. בעיקרון, מודולי LED מורכבים מנורות זעירות שהן מוליכים למחצה המחוברים למעגל חשמלי. כאשר המודולים מופעלים והחשמל זורם דרך מוליכים למחצה אלה, הוא גורם להם לפלוט פוטונים של אור והתאורה מאירה. נורות LED מציעות אפילו תאורה מפושטת, בניגוד לנורות ה-HID החייבות להיות מצוידות ברפלקטורים מגושמים כדי לפזר את פלט האור. בסך הכל, נורות לד יעילות בהרבה יותר, ובהבדלים ניתן להבחין מיד.
מבחינה היסטורית, תאורת HID היוותה את הבחירה המסורתית במגרשי החניה ובאזורים גדולים אחרים הדורשים כמויות גדולות של אור גלוי. יחד עם זאת, היא לא סיפקה את הפתרון המושלם, כי האור המופק מנורות אלה לא תמיד נעים לעין והן דורשות זמן חימום ארוך, לפני שהן מפיקות את פלט האור המקסימלי שלהן. למרות שהתקנת תאורה HID, בדרך כלל, מתבטאת בעלויות ראשוניות נמוכות, לעתים קרובות, העלויות המגיעות בהמשך, מנטרלות חיסכון ראשוני זה. גם עם השקעה ראשונית גבוהה יותר, יחסית ל-HID, תאורת LED מציעה החזר ROI מהיר יותר, מאחר והיא כמעט ואינה דורשת הוצאות תחזוקה. כל הנקודות הללו, בשילוב עם ההתקדמות הטכנולוגית המהירה שגרמה לשיפור בביצועים והורידה את מחירי מוצרי ה-LED, גרמו לגופים מסחריים רבים ואף לוועדי בתים המודעים להן, לנטוש את נורות ה-HID המסורתיות ולעבור לשימוש בנורות LED במגרשי החניה שלהם.
בעוד ש-HID מתגלה כיעיל יותר מבחינה אנרגטית מאשר סוגים אחרים של תאורה (כמו הלוגן או מנורות ליבון) נורות ה-LED חסכוניות אף יותר ממנו. במקרים מסוימים, תאורת LED יכולה להציע עד ל-75% חיסכון באנרגיה מול מערכת התאורה הנוכחית שלכם. בעיות בעת הביצוע משפיעות אף הן על ניצול יעיל של האנרגיה. בעוד נורות HID דורשות עד לעשר דקות זמן חימום לפני הארה מלאה, נורות ה-LED מופעלות באופן מיידי וללא כל הבהוב.
נורות HID מפיקות אור לכל הכיוונים, כשחלק מהאור המופק אינו מורגש מחוץ לגוף התאורה, לעומתן, לנורות לד ישנה היכולת להפיק אור ממוקד, שכמעט 100% ממנו יוצא מגוף התאורה ומופץ כתאורה. הדבר מאפשר שליטה משופרת בהפצת האור ובאחידותו. מרבית גופי התאורה המבוססים על נורות לד ומיועדים למגרש החניה מציעים אמצעים אופטיים יצוקים ליצירת אחידות האור והפצתו באופן משופר. הדבר מאפשר לכם להשתמש בפחות נורות על אותו השטח ולהגדיל את המרווחים פנס אחד לחברו או בין גוף תאורה אחד לסמוכים לו. גם כאן, מדובר בחסכון רציני.
עלויות התחזוקה הן המקום בו מתגלה יתרונן המשמעותי של נורות הלד. גופי תאורה המבוססים על נורות HID שבירים מאד ומכילים חלקים נעים, זכוכית, חוטים וקבלים שכל אחד מהם יכול להישבר או להפסיק לפעול פתאום. כל תיקון או החלפה דורשים הגעה לגובה, לחלק העליון של החניון בו מותקנים גופי התאורה, וכמובן, גם את שירותיו של חשמלאי מוסמך. גופי התאורה המבוססים על נורות LED הם הרבה יותר עמידים ואינם כוללים חלקים חיצוניים הדורשים תיקונים יקרים ו / או החלפה, מה שמשפיע על השורה התחתונה של תחשיב העלויות. יתר על כן, עם הזדקנותן, הן מפחיתות בהדרגה את פלט האור המופק מהן. זה מאפשר לכם מספיק זמן כדי לתזמן את התחזוקה למועד המתאים לכם, במקום לשלם על החלפה דחופה ובלתי מתוכננת של נורה שלפתע הפסיקה לספק אור.
ממחקר של מחלקת האנרגיה בארה"ב עולה כי לנורות הלד ישנו אורך חיים הרבה יותר ארוך מאשר למערכות התאורה האחרות. תוחלת החיים של תאורת HID, למשל, היא 15,000-25,000 שעות, בעוד שלתאורת LED ישנה תוחלת חיים מינימלית של 50,000 שעות. יחד עם זאת, תוחלת החיים של נורות לד רבות הוא מעל ל-100,000 שעות. חיים ארוכים יותר פירושם פחות החלפת נורות, שאף היא, קשורה ישירות לחסכון בעלויות התחזוקה שלכם.
רוב מוצרי ה-HID מגיעים, בדרך כלל, עם אחריות לשנתיים, בעוד על מוצרי LED, לרוב, האחריות היא בת כחמש שנים.
לכתבה הבאה ← → לכתבה הקודמת