הסטרס וההילוך הגבוה מדי שכולנו מצויים בו כל זמן נתון, הוא כנראה הרעה החולה של העידן הזה. כולנו עובדים יותר מדי, חרדים יותר מדי, מתוחים כמו קפיץ, לא ישנים טוב ולא מספקים לגוף ולנפש מנוחה ראויה ונחוצה. בנוסף, חוסר הוודאות והשינויים הקיצוניים והתכופים שהביאה איתה מגיפת הקורונה לעולם, רק מחמירים את המצב, ומעוררים חוסר שקט גדול אפילו יותר. בעולם המערבי המודרני, לחיות באופן כזה כבר נהיה סטנדרט, ולרבים לוקח יותר מדי זמן להבין עד כמה זה מזיק להם, לעתים הם קולטים זאת רק כשכבר מאוחר מדי, והגוף כבר מאותת באופן שלא ניתן להתעלם ממנו. הדבר עלול לבוא לידי ביטוי בעייפות קיצונית, בכאבי גב, בכאבי ראש או בטן, ובמקרים גרועים ביותר - במחלות של ממש.
אם החלטתם שאתם מעוניינים להביא לשינוי באורח חייכם המתוח, אפשר להתחיל מצעדים קטנים, שעשויים לחולל שינוי גדול. למשל, לבצע שינויים בסביבה הקרובה שלנו ולהתאים אותה למצב, כלומר ליצור את התנאים שיספקו לכם יותר רגיעה, שקט ושלווה. הבית בו אתם חיים, המבצר שלכם, צריך להיות המקום בו אתם מרגישים נינוחים ושלווים יותר מכל. חללי הבית צריכים להיות המקום אליו תמיד תוכלו "לברוח" ולהירגע. באמצעות כמה שינויים פשוטים שתוכלו לבצע בעיצוב הבית, תוכלו לקדם את תחושת השלווה והאווירה הנינוחה. במיוחד בכל הקשור לצבעים, טקסטורות ותאורה נכונה.
כל מי שכבר הספיק לאמץ שיטות מודרניות לסידור הבית, כמו שיטת קון-מארי של מארי קונדו היפנית, כבר מבין על בשרו עד כמה שמירה על מינימליזם וסדר מוקפד בבית, תורמת לרוגע, לשלווה, ואפילו לשיפור מצב הרוח ועלייה ברמת הריכוז. אז בשלב הראשון של הכנת הבית לעיצוב שמקדם רגיעה, קודם כל יש לערוך סינון קפדני של פריטים מיותרים ו"פיצ'פקעס", לארוז את כל החפצים שכבר אין לכם שימוש בהם, ולמסור, למכור או להשליך לאשפה. כבר מעצם פעולה זו, יש אנשים שמדווחים על שיפור ברמת הסטרס. מאחר ולחפצים שונים כמו בגדים או משחקים של הילדים, יש נטייה להצטבר שוב ושוב וגם להתבלגן מחדש מעת לעת, כדאי לאמץ רוטינה, במסגרתה בכל כמה חודשים (המועד תלוי בכם, אך כן מומלץ שיהיה קבוע), תחזרו על הפעולה של המיון וסידור הפריטים, כך שהחלל יהיה נקי וחף מחפצים מיותרים. באותה נשימה, מומלץ לדאוג לחללי אחסון ראויים, שלכל הפחות תוכלו להסתיר את הפריטים הקטנים והמבולגנים בתוכם.
לתאורה יש השפעה רבה על מצב הרוח ועל רמות הסטרס, ולכן כדאי להשקיע מחשבה לא רק בבחירת גופי תאורה בעיצוב יפה ובצורה מסוימת, אלא גם בצבע האור ובעוצמתו. מבחינת הצורות , מוטב להעדיף גופי תאורה בקווים מעוגלים וזורמים, על פני קווי מתאר מחודדים, מאחר ואלו מקנים אווירה שלווה יותר. בנוגע לצבע האור, תמיד מומלץ לבחור בגוונים צהובים ורכים, ולוותר על תאורה לבנה ועוצמתית. כמו כן, מומלץ להעדיף שימוש בכמה גופי תאורה מפוזרים בחלל, מאשר גוף תאורה מרכזי ועוצמתי. כך תוכלו ליצור מראה של אור נגוהות רך, עדין ואפילו רומנטי. בנוסף, אם בכל מקרה יש בחלל גם גוף תאורה מרכזי, כדאי להוסיף דימר ולעמעם בהתאם לצורך. לאורך שעות האור, נסו עד כמה שניתן לנצל את התאורה הטבעית שמגיעה מהחלונות. פתחו אותם לרווחה ותנו לשמש יד…
נסו להיזכר בתקופה שהייתם בגן הילדים (או במקרה שיש לכם ילדים כעת, לא תצטרכו ללכת כל כך רחוק בזיכרון), כמעט בכל מסגרת כזו של ילדים קטנים, בדרך כלל יש באחת מפינות הגן "פינת מנוחה", ובה מזרונים וכריות שהילדים נוהגים לגנוב כמה בה דקות של מנוחה לאורך היום, ולעתים שנ"צ של ממש. למה שלא תיצרו גם בבית פינה כזו, שהיא לא חדר השינה, אך כן מיועדת במיוחד להירגעות ולמנוחה? אלו לא חייבים להיות ספה של ממש או מזרונים, אלא שגם כורסא נוחה, ולצידה שולחן קפה ואולי כמה ספרים ועציצים, לגמרי יעשו את העבודה. מומלץ להשקיע את האקסטרא מייל גם ברמת האסתטיקה והדקורציה בפינה הזו, ולהפוך אותה למקום יפה ונעים לשהות בו. פינה שברגע שמתיישבים בה, נכנסים למוד אחר.
לכתבה הבאה ← → לכתבה הקודמת