יצירת חלל בו הקטנטנים שלכם יוכלו גם לשחק ולגדול, יכולה וצריכה להיות חוויה מהנה. עם זאת, זה יכול להיות גם מאתגר. אחרי הכל, חדר יפה ופונקציונלי שילדיכם יאהבו כבר מעכשיו, וגם ישרת אותם כראוי במהלך השנים הבאות, זה לא עניין של מה בכך. החל מבחירת המנורות לחדר הילדים ועד טיפים לקישוט החדר באופן אסתטי אך בו בזמן גם פונקציונלי - הכנו עבורכם כמה עצות מעשיות וטיפים שנועדו לסייע לכם לעשות את זה כמו שצריך. חשוב לזהות את רצונותיו וצרכיו העתידיים של הילד, ולמצוא את האיזון החשוב ביותר בין פרקטי למהמם. בין אם אתם מתחילים מאפס ובין שאתם מנסים לשפר את החלל הקיים, תוכלו למצוא כאן השראה.
כשזה מגיע לחדרי ילדים, פחות זה בדרך כלל יותר. על ידי שמירה על עיצוב הפשוט ומינימום פריטי ריהוט, תיצרו יותר מרחב עבור משחק ותספקו תפאורה נייטרלית, שניתן גם לעדכן ולשנות בקלות, ככל שהילדים גדלים. בונוס נוסף בשמירה על מינימליזם, טמון בכך שאופן עיצוב זה מעודד ריכוז גבוה יותר, מאחר וכאשר יש הרבה גירויים, פריטים, צבעים, דוגמאות ו"רעשים" ברקע, הפוקוס מאותגר, ולהיפך. ועוד יתרון גדול במינימליזם - כשיש פחות חפצים, קל יותר לסדר ולנקות את החדר ואף לשמור עליו מסודר.
רוצים ליצור חלל ידידותי לילדים? התחילו מלדמיין שאתם בגובה מטר אחד. מיטת רצפה נוחה ומפנקת, וערכת שולחן וכיסאות בגובה נמוך, יכולים להוות אלטרנטיבה נוחה לפריטי הריהוט המסורתיים, בעוד פחים נמוכים, מדפים פתוחים וווים לנגישות, מעודדים אחריות ומשחק עצמאי. הכניסו את עצמם לנעליהם של הקטנים, ותוכלו ליצור בקלות, חלל שהוא גם פונקציונלי וגם חמוד בקטע אחר.
רוצים לגרום לילדים להתאהב סופית בחדר שלהם? הוסיפו אלמנטים של משחק לתוך העיצוב. לדוגמא, קיר שהוא לוח מחיק או לוח גירים, מתלה גדול ורחב עליו ניתן לתלות תמונות וציורים של הילדים, וגם לעדכן ולהחליף אותם מעת לעת, כאשר הילדים יכולים להציג עליו לראווה את היצירות שלהם ועוד. למתקדמים (ואלו שיש להם את האמצעים לכך), אפשר אפילו ליצור קיר טיפוס קטן בתוך החדר, או רעיון יצירתי במיוחד - מגלשה היורדת ממיטת קומותיים. שני הרעיונות האחרונים מהווים פתרון מצוין גם לעונת החורף ולתקופות של סגר, מאחר והם מאפשרים לילדים לשחק, לנוע ולהוציא אנרגיה גם בתוך הבית.
ילדים, כידוע, רואים את העולם בצורה שונה ממבוגרים, ומחדירים המון דמיון וקסם ליומיום. באמצעים פשוטים, תוכלו להכניס המון קסם לחדר שלהם. לדוגמא, הדביקו על התקרה והקירות כוכבים שזוהרים בחושך, או לחילופין, תלו מנורה צמודת תקרה עם דוגמא מגניבה ומיוחדת, והם כבר יחשבו שהם בארמון פיות או בגלקסיה של הרפתקאות. עם קצת השקעה, נצנצים ואלמנטים מעולם הפנטזיה, תהיו מופתעים מהרושם שיווצר ומההתלהבות של הילדים.
גם אם מדובר בחדר ילדים קטן יחסית, באמצעות הגבהת המיטה (בדומה למיטת קומותיים, רק בלי המיטה שמתחת), יווצר מעין "לופט" ואזור משחקים או לימוד, מתחת למיטה. כך למעשה תכפילו את השטח השימושי בחדר הילדים, וגם תיצרו מראה מודרני ונקי. במידה ושניים או יותר ילדים חולקים חדר אחד עם שטח מוגבל, תוכלו לעשות שימוש במיטת קומותיים, שתחסוך הרבה שטח בחלל.
באופן כללי, ילדים אוהבים צבעוניות עזה, אבל לא בטוח שאלו הם הבחירה הנכונה ביותר עבור החדר שלהם. קודם כל בגלל שהטעם שלהם עוד עשוי להשתנות באופן דרמטי, למשל הילדה הקטנה שלכם בטח עפה על כל דבר ורוד כרגע, אבל זה לא אומר שזה יהיה המצב גם בהמשך, עוד כמה שנים כשתתבגר. המחשבה על צביעה מחודשת של כל החדר תוך כמה שנים, היא איך לומר? פחות. כמו כן, הטרנד היום הוא למתן את פלטת הצבעים, גם כשזה נוגע לחדרי ילדים. לא רק בגלל שמומלץ לבחור בגוון נייטרלי שיהיה רלוונטי לאורך שנים, אלא גם בגלל שצבעוניות עזה היא מצועצעת ולא מסוגננת, וגם עלולה לפגוע בשקט ובשלווה שלהם בעת משחק או לימוד. איך בכל זאת תכניסו צבע ושמחה לחדר? הפשרה החכמה היא שילוב של שלל אביזרים צבעוניים, על גבי רקע נקי ונייטרלי, הניתן לעדכון בקלות, כאשר הילדים מבשילים להתקדם למראה חדש.
אם גם אתם תוהים מה גורם לחדרי הילדים שאתם רואים בפינטרסט להיראות כל כך בסטייל, התשובה היא כנראה שימוש חכם וזהיר בדוגמאות ובטקסטורות בעיצוב החלל. מדובר באחיות החורגות והיפות של הצבעים, שחבל שהן נזנחות בדרך כלל. כלי העיצוב והדקורציה החשוב הזה, הוא הנשק הסודי של מעצבי הפנים המקצועיים, במיוחד במסגרת "הלבשת בתים". שימוש נכון בבדים, בדוגמאות יפות ובטקסטורות מעניינות, יכול להפוך חדר משמים לעוצר נשימה, באמצעות מספר אלמנטים בודדים.
אם יש לכם מספיק מקום, אזור עבודה ידידותי לילדים הוא חובה. לספק לילדים שלכם מקום לצבוע וליצור, לא רק יעסיק אותם לאורך זמן, אלא גם עשוי לסייע בהתפתחות הפיזית והנפשית שלהם. במרוצת הזמן, כאשר הילדים יתבגרו, ניתן יהיה להסב את השטח הזה לפינת עבודה ולימודים, שתשתמש מקום שקט ללמוד בו ולהכין שיעורי בית.
לכתבה הבאה ← → לכתבה הקודמת