נכון שילדים גדלים בקצב מסחרר ומשתנים באופן תדיר, אך אין זה אומר שצריך לשמור על איפוק מוגזם בעיצוב, אלא בעיקר לשמור על גישה פונקציונלית. השאיפה היא ליצור להם חלל נוח ופרקטי, אבל גם מסביר פנים, נעים וכזה המספק אווירה מסוימת. בקיצור, חדר שבו הם ייהנו לבלות לאורך זמן המפתח לעיצוב מוצלח של חדרי ילדים, שלמעשה תקף גם בעיצוב כל חלל אחר, הוא לשמור על היסודות הפשוטים, להשאיר הרבה מקום לאחסון ועל הדרך, לא לשכוח גם קצת להשתעשע ולהנות. נכון שילדים, מטבעם, גדלים בקצב מסחרר ומשתנים באופן תדיר, אך אין זה אומר שצריך לשמור על איפוק מוגזם בעיצוב (כדי שתמיד יתאים להם ולהעדפותיהם החדשות), אלא בעיקר לשמור על גישה פונקציונלית. השאיפה היא ליצור להם חלל נוח ופרקטי, אבל גם מסביר פנים, נעים וכזה המספק אווירה מסוימת. בקיצור, חדר שבו הם ייהנו לבלות לאורך זמן.
במסגרת תהליך העיצוב, חשוב לשים דגש על תאורה לחדרי ילדים, שהיא חלק משמעותי מאוד באווירה שתיווצר בחלל, ויכולה כבמטה קסם, להפוך את החדר לחמים וביתי יותר, לצד קידום היבטים של נוחות ופונקציונליות. כדאי לבחור בסוג תאורה שמצד אחד לא יהיה עוצמתי מדי, ומהצד השני, יעניק מספיק אור כדי שיהיה נוח לשחק בחדר, לארח חברים, לקרוא ספרים ואולי גם ללמוד בהמשך. אם יש צפי להכנסה של שולחן כתיבה בהמשך, מומלץ לצייד אותו במנורת שולחן מתאימה. באופן זה, לא תהיו תלויים בעוצמת התאורה המרכזית לצורך הלימודים והקריאה. כמו כן, כדאי להיחשף לסוגים שונים של תאורה ולראות אילו מהם ישתלבו הכי טוב בחלל. אם התקרה גבוהה, אפשר לשקול התקנה של גוף תאורה תלוי, אולי אפילו בעיצוב מגניב ומיוחד עבור ילדים. לחילופין, במקרה שהתקרה נמוכה או שהחדר קטן, העדיפו גוף תאורה צמוד תקרה או תאורת קיר. מומלץ לבחור בתאורה מרכזית שניתן לעמעם אותה, כך שתוכלו ״להכניס את הילדים לאווירה״ בערב, לפני השינה, ולעמעם את האורות עד שהם נרדמים. אופציה נוספת היא לשלב גם מנורת לילה בעיצוב יפה - ענן, כוכב, כדור פורח ועוד, ולהדליק אותה בלבד בערב. מאחר ומדובר בחדר ילדים, כדאי לחשוב גם על הפן הבטיחותי של התאורה, ולהעדיף גופי תאורה שלא ניתן לגעת בהם (כמו למשל צמודי תקרה וכו׳), על פני גופי תאורה עומדים. כמו כן, שימו לב לגובה ההתקנה, וודאו שהוא יהיה מחוץ להישג ידם של הקטנטנים.
במיוחד אם מדובר בעיצוב חדר ילדים קטנטנים או פעוטות, ואתם יודעים כי אתם צפויים להישאר בדירה בשנים הבאות, מומלץ לעצב את החלל באופן שניתן לשנות בקלות, בהתאם לשינויים בחייהם של הילדים. לדוגמא, להשאיר מקום לשולחן עבודה, לתכנן קדימה איך מיטת הקומותיים הופכת לשתי מיטות נפרדות, או לחילופין - המיטה התחתונה יוצאת ובמקומה נכנסת פינת עבודה ולימודים. מעבר לפן הפרקטי, כדאי להתייחס גם לעיצוב באופן שיהיה ניתן לשנות אותו, בהתאם להתבגרות של הילדים, שעלולים לחשוב בעתיד שמדבקות של אלזה ואולף על הקירות זה כבר פחות. במילים אחרות, דאגו שהעיצוב לא יהיה ילדותי מדי. מהצד השני, כן כדאי לשתף את הילדים בבחירות מסוימות בחדר שלהם - זה אפילו יכול להיות דבר פעוט לכאורה, כמו בחירת צבע המיטה, העיקר שהם ירגישו שזה ״שלהם״.
הטיפ הזה תקף גם עבור העיצוב של כל חלל אחר בבית: אלמנט אחד ייחודי ומיוחד, בעל נוכחות, יכול לעשות את כל ההבדל. חשוב, כמובן, שהפריט הנבחר יתאים הן לעיצוב הכללי והן לסגנון ולטעם של הילדים. זה יכול להיות גוף תאורה מיוחד כמו למשל כזה העשוי נורות לד קטנות היוצרות יחד מראה עתידני ומעניין. זו יכולה להיות מדבקת קיר מיוחדת, בעדיפות לכזו הניתנת להסרה קלה בהמשך (ע״ע הסעיף הקודם על ההתבגרות של החדר יחד עם הילדים), זה יכול להיות אוהל בעיצוב מגניב, שיהפוך לאטרקציה של ממש בפני עצמו, זו יכולה להיות בובת חיה גדולה ומרשימה, ואלו יכולים להיות שידה או סולם דקורטיביים. תתפלאו לגלות איך אלמנט אחד כזה מחולל שינוי של ממש בחדר, מפיח חיים ומעצב את האווירה.
כל מי שמגדל ילדים בעידן הזה, כבר יודע שאין ממש דבר כזה ״צבעים של בנים/ צבעים של בנות״. כלומר, אם תשאלו את ילדיכם הקטנים, סביר להניח שרוב הבנות יעידו שהן אוהבות ורוד או סגול, ורוב הבנים יספרו כי הם מתחברים לירוק או כחול. אבל ביקור חטוף בגן ילדים, יוכיח כי הצבעים של הבגדים שלהם, למשל, נייטרלים ומעורבבים אלו עם אלו. כך גם בעיצוב חדרי הילדים בעידן הזה. הצבעוניות הפכה לנייטרלית והתרככה מאוד. הצבעוניות העזה שאפיינה בעבר חדרי ילדים, צבעוניות זהה לצעצועים שלהם, כבר חלפה מן העולם. מתוך הבנה שקודם כל, זה לא פרקטי במיוחד, שכן הילדים גדלים במהרה, כאמור, וכבר לא מתחברים לצבעים הילדותיים הללו, וגם, על מנת שהחדרים שלהם יהיו נעימים וביתיים, יש צורך בצבעים ובגוונים רכים יותר. כך לדוגמא, הורוד העז הפך לוורוד עתיק או לגוון בהיר, כמעט לבן, של ורוד. טרנד נוסף הוא ללכת על מונוכרומטיות בעיצוב, כלומר, לבחור צבע מרכזי (בעדיפות לאחד נייטרלי יחסית כמו אפור או חום), ולרהט ולאבזר את החדר בכמה גוונים של אותו הצבע. למשל, מיטה באפור כהה, שטיח באפור בהיר וכו׳. עוד צבעוניות שנראית יותר ויותר בחדרי ילדים, היא דווקא הצבעוניות הקונטרסית של שחור-לבן, או צבע בהיר אחר בשילוב שחור ולבן.
לכתבה הבאה ← → לכתבה הקודמת