אחד החדרים שבעבר היה פונקציונליים לחלוטין, עבר מהפך תפיסתי, ורבים החלו להעניק לו מגע של סטייל וייחודיות. בין שמדובר בתאורה, כיור חדש או פריטי שונים - הגיע הרגע של כוכבו של החדר הזה לדרוך דווקא מתוך כתוצאה מהנסיבות של הסגרים והבידודים, במהלכם שהינו המון בבתים, נוצר הצורך להפתיע ולגוון, ובעיקר להביא משהו חדש לעיצוב הבית השגרתי. נכון שמגיפת הקורונה הטילה עלינו חוסר ודאות גדול בתחילה, ורובנו חיפשנו את היציב, הטוב והמוכר, אבל משזרמו כל כך הרבה מים בנהר, התחלנו לחפש את השינוי. בתוך הבית. באופן כללי, תחום עיצוב הפנים עבר שינוי גישה די דרמטי, במיוחד בהיבט של האפשרות, הצורך והלגיטימציה לשנות אותו מעת לעת. אם בעבר, היו מבצעים עבודת עיצוב פנים ודקורציה בכל החדרים וזה היה ״לתמיד״, כלומר נגעת-נסעת, הרי שהיום יש הרבה יותר מקום לגיוון, ויש שמגדילים ומשנים לחלוטין את סגנון העיצוב שלהם. אם בעבר, כשרצינו קצת לחדש, היינו תולים תמונה חדשה, או קונים פריט ריהוט בולט חדש, כמו ספה או שולחן אוכל, הרי שהיום כבר מבצעים ״מייק אובר״ שלם. כאמור, דווקא בגלל שהיינו (ועודנו, לפרקים) סגורים בתוך אותו הבית, נולד הצורך לשנות אווירה מעת לעת, לרענן ואולי אפילו להפתיע. כל זאת הגיע לצד ההבנה שמומלץ להשקיע הרבה יותר בעיצוב ובאבזור הבית, הרי שהוא המבצר שלנו ואין לו תחליף.
אחד החדרים שבעבר היה פונקציונליים לחלוטין, עבר מהפך תפיסתי, ורבים החלו להשקיע בעיצובו, ולתת לו מגע של סטייל וייחודיות. בין שמדובר בתאורה לאמבטיה, כיור חדש ואפילו פריטי דקורציה כמו עציצים או תמונות, הגיע הרגע של כוכבו של החדר הזה לדרוך. במיוחד בימים בהם נמצאים כל בני המשפחה ביחד בבית, החדר הזה הוא המפלט האולטימטיבי, בו ניתן להנות מפרטיות ואינטימיות, ובמיוחד להירגע ולהסיר מעלינו את טרדות היום.
כאמור, בלא מעט בתים, חדר האמבבטיה הפך להיות מעין מקלט בתוך הבית, מה שאומר שהחדר הזה, אליו אנחנו בורחים על מנת להשיג קצת פרטיות, צריך גם להיות מספיק מרווח כדי שנוכל לשהות בו בכיף. עוד דבר שהביא להגדלת חדרי האמבטיה, הוא השפעת מתחמי הספא, שהפופולריות שלהם כה עלתה, עד שיש שמנסים להעתיק את הקונספט אצלם בבית, ולהפוך את חדר הרחצה למעין ספא פרטי.
הכנסת החוץ פנימה היא טרנד עיצובי שהתחזק באופן אקספוננציאלי מאז תחילת המגיפה, כאשר לא היה בסביבה משהו שהתגעגענו אליו יותר ממרחבים פראיים של טבע, מרענן, מלבלב ומחייה. אותה מגמה שגרמה לכולם להתחיל להשקיע במרפסות ובחצרות הבתים, הגיעה בדרך כזו או אחרת גם לחדרי האמבטיה. הדבר בא לידי ביטוי לא רק בעציצים, אלא גם בשימוש בחומרים טבעיים ובטפטים עם דוגמאות בוטניות, כמו איורי ציפורים, צמחים וצבעוניות ירוקה ואקזוטית. הצבע הירוק מתאים במיוחד לחדרי האמבטיה, מאחר והוא מעורר תחושה טבעית של הרמוניה ושלווה.
סגנונות העיצוב היפניים נחשבו בעבר לקרים ומנוכרים, ויותר אומצו בעיצוב של ברים ומסעדות מאשר עיצוב בתים, אך כיום התמונה השתנתה לחלוטין. דווקא לחדרי האמבטיה, הסגנון הזה מתאים במיוחד, מאחר והוא שקט, מינימליסטי, משרה שלווה וגם מאוד מזכיר עיצוב של חדרי ספא. כמה מהמאפיינים המרכזיים בעיצוב היפני הם פלטות צבעים נייטרליות, המודגשות בפריטי דקורציה שחורים ומתקנים ממתכת. לצד זאת, הסגנון היפני נשען מאוד גם על השימוש בעץ, והחיבור לטבע, תוך שהוא בבסיסו, מאוד נוטה לפונקציונליות.
אם בעבר התאורה בחדר האמבטיה היתה עניין של פונקציה בלבד, כלומר כזו שתאיר מעלינו בעוצמה על מנת שנראה מה אנחנו עושים, בחדר שהיה לכשעצמו נחשב לפונקציונלי בלבד, הרי שכיום הגישה השתנתה. קודם כל, מאחר וכאמור, אנחנו מחפשים הירגעות ושלווה בחדר הזה, מה שיכול לעמוד בסתירה מוחלטת עם אורות ניאון מסנוורים. מהצד השני, אנחנו עדיין זקוקים לתאורה עוצמתית מספיק בשביל לראות את עצמנו במראה כאשר אנחנו מצחצחים שיניים, מסדרים את השיער, מתאפרים וכו׳. כל אלו קורים גם הם, ממש באותו החלל בו אנחנו מחפשים את השקט והשלווה. הפתרון במקרה זה, הוא כמובן לשלב בין שני הצרכים הללו ולהעניק להם מענה ספציפי. מה הכוונה? מומלץ לצייד את האזורים בהם אנחנו זקוקים לראות טובה בגופי תאורה נקודתיים, שניתנים להדלקה ולכיבוי בהתאם לצורך. למשל, מעל המראה להתקין מנורות עם אור חזק. בשאר חלקי החלל, ניתן למשל להתקין תאורת קיר דקורטיבית עם אור רך ונעים, שתייצר את האווירה הנחוצה. כך או כך, כאשר בוחרים תאורה לחדר זה, חשוב לוודא שהן גופי התאורה והן הנורות עצמן, עמידים בפני לחות. מדובר בעניין שהוא קודם כל בטיחותי, אבל גם יבטיח את עמידות התאורה.
אז נכון שצבעים נועזים והירגעות לא ממש הולכים ביחד, אבל אם משתמשים בצבע בולט ומפתיע בצורה רגישה וטקטית, זה לגמרי יכול לעבוד, ולהכניס לחדר האמבטיה את משב הרוח המרענן שכולנו מחפשים. מה הכוונה? להחליט על פריט או מתקן אחד, שיהיו בצבע נועז, או אולי בגרסה הקצת יותר מעודנת של הצבע העז, כמו ורוד עתיק, בורדו, ירוק בקבוק או צהוב חרדל. זה יכול להיות הכיור, ארון המגבות, או אפילו קיר אחד. כך או כך, זה הזמן להתחיל להעז ואפילו להשתולל עם עיצוב חדר האמבטיה, ולא רק. זכרו שהכל ניתן לשינוי חוזר ואם לא תנסו - לא תגלו עד כמה צבע יכול להפיח חיים בחלל.
לכתבה הבאה ← → לכתבה הקודמת