ברחבי העולם, תאורת לד מסווגת כתאורה וורסטילית, חסכונית באנרגיה, יעילה ובעלת תוחלת חיים ארוכה יותר. דיודות פולטות אור (LED) יכולות לשמש במגוון עצום של מכשירים, הן אינן מכילות חוט להט (כנורות הליבון) אשר נשרף או ניתק (ולכן, אורך החיים של נורת לד ארוך יותר מאשר אורך חייהן של נורות הליבון). תאורת הלד פולטת הרבה פחות חום, ידידותית מבחינה אקולוגית, עמידה ויכולה לפעול גם בטמפרטורות קיצוניות, וניתן להשתמש בה כאשר היא מחוברת לספק מתח נמוך. כל זה, ידוע, מוכר ונכון, אבל(!)נמאס לנו לכתוב מאמרים סטנדרטיים שמכילים את המידע הנדוש על תאורת לד, מאחר ואת המידע הזה, כל אחד שברשותו מחשב וגישה לאינטרנט - יכול להשיג. אז הפעם, החלטנו ללכת על משהו קצת יותר מיוחד, ולגלות לכם כמה עובדות פחות ידועות על תאורת לד, או, לפחות, לתת לחלק מהעובדות ה"לעוסות" צביון קצת יותר מעניין וייחודי ממה שהיה להן בעבר.
לטיפים בעיצוב הסלון, קרא את הכתבה שלנו, האם מומלצת תאורת לד לסלון?
נכון, זאת עובדה ידועה, אבל מעט מאד אנשים אכן בדקו עד כמה אורך החיים הזה ארוך. ובכן, אורך חייה של תאורת לד מודרנית נע בין 13 שנים ל-22 שנים (כ-70,000 שעות תאורה). לשם השוואה, אורך החיים של נורת הליבון המסורתית נע בין 1,000 שעות ל-2,000 שעות (בנורות האיכותיות הממוקמות בתנאים אידיאליים). כך שאם השתמשתם בתאורת לד בחדר הילדים שלכם כאשר נולד לכם תינוק, יש סבירות גבוהה שאותה נורת לד עצמה תזכה להאיר את חדרו גם כשילמד לבחינות הבגרות שלו ואולי, אפילו, תקבל את פניו כשישוב לחופשות בשירות הצבאי שלו.
לאחר אותן עשרות אלפי שעות תאורה, לעת סיום חייה של נורת הלד, היא איננה נכבית מיד ומשאירה אתכם בחושך, אלא מצמצמת בהדרגה את כמות התאורה שלה לאורך זמן. כלומר אחרי 70,000 שעות הנורה תפיק כ-70% מיכולת התאורה שהיו לה, כאשר היא הייתה חדשה.
טכנולוגיית לד משמשת ביצירת טלוויזיות רזות להפליא - הודות לגודל הקטן בהרבה של נורות הלד. האמצעים המסורתיים ששימשו בעבר את בניית הטלוויזיות היו הרבה יותר גדולים ומגושמים, מה שהופך את "הרזיית" הטלוויזיה לבלתי אפשרית. אגב, טלוויזיית הלד הדקה ביותר כיום, עובייה כס"מ אחד בלבד, אבל אנחנו צופים שגם זה יצטמצם בעתיד הלא רחוק.
להבדיל מנורות ליבון, תאורת לד משתמשת באנרגיה ביעילות רבה יותר ובמינימום בזבוז חום.
בחום הקיץ, כאשר המזגן שלכם עובד שעות נוספות ואתם עושה כל מה שאתם יכולים כדי לקרר את הבית, תאורת לד יכולה לסייע לכם בכך. נורות הליבון מפיצות חום רב כאשר הן דולקות וממירות עד ל-90% מהאנרגיה שלהן לחום. תאורת לד ממירה את מרבית האנרגיה שלה לצרכי תאורה ולא חום, מה שהופך אותה להרבה יותר יעילה וקרירה.
מתאורת השעון ועד שימוש ברמזורים שבצמתי הרחובות, דרך העברת נתונים בשלט הרחוק, תאורת לד משמשת ומשתלבת במגוון עצום של מכשירים וממלאת אינספור פונקציות. את זאת, בעיקר, ניתן לזקוף לזכות הגודל הקטן של נורות הלד. תאורה מסוג זה, היא, כרגע, היחידה שהיא קטנה דיה כדי להאיר את המספרים על שעון הדיגיטלי, ומצד שני, כאשר מרכזים אותן יחד, ניתן לבנות מהן מסך טלוויזיה מסך או משהו הרבה יותר גדול (כמסכי תצוגה עצומים בגודלם).
ממחקר שנערך לאחרונה עולה כי לתאורת לד ישנה השפעה סביבתית קטנה בהרבה מאשר לכל מקור תאורה מלאכותי אחר. את היתרון שלהם על נורות הליבון כבר הזכרנו (פליטת חום נמוכה בהרבה), אבל גם על נורות הניאון (החדשות והישנות גם יחד) יש להן יתרון גדול, שכן הן אינן מכילות כספית או חומרים רעילים ומזהמים אחרים, אשר עלולים לגרום לפגיעה בסביבה, בין אם בעת השימוש בהן, ובין אם לאחר סיום חייהן, כפסולת.
הנה נקודה מעניינת - חרקים נמשכים לאור אולטרה סגול (UV), שמופץ מחלקן הגדול של הנורות הסטנדרטיות. לעומת זאת, מרבית מנורות הלד כיום מיוצרות כשהן אינן מפיצות אור זה, כך שגם אם לא התכוונתם לכך, מיקום של תאורת לד בגינה, למשל, יכול לפתור לכם את בעיית משיכת היתושים והמזמזמים האחרים.
אנחנו עדיין מדברים על נורות שוות ערך לנורות 60 וואט, נורות 75 וואט ונורות 100 וואט, כי זה מה שאנחנו רגילים אליו. אבל תאורת הלד הכניסה מינוחים חדשים לתמונה, כאלה הנותנים לאנשים מידע רב יותר ששווה יותר להכיר אותו, מאחר והתאורה הופכת למגוונת ולמתקדמת יותר.
לומן, כמובן, מודד את כמות האור, כשנורת 60 וואט מפיקה לפחות 800 לומן. אבל נורות לד מאופיינות גם על ידי טמפרטורת צבע (אור צהוב חם או אור לבן קריר) הנמדדת בקלווין ועל ידי מונחים נוספים, שלא הכרנו עד כה.
לכתבה הבאה ← → לכתבה הקודמת