בעקבות מגפת הקורונה ותקופות הסגרים הממושכות, דעך במידה מסוימת הזוהר של הערים הגדולות עם גושי הבטון הגדולים, ועלה במידה רבה מאוד הביקוש למגורים בסביבה כפרית, עם הרבה מרחבים וטבע מסביב. פשר לגמרי להבין, במיוחד בתקופות שסגורים במהלכן בבתים, מדוע כל מה ששווה בעיר מאבד את ערכו, ולמה אנחנו רק רוצים לחוש את הטבע והחופש בעידן כזה, במיוחד אם יש גם ילדים בתמונה. אז אם עשיתם את הצעד הזה, לתמיד או לפרק זמן מוגבל, והחלטתם לעבור לגור בבית בכפר, במושב או בקיבוץ, או אפילו בחלק יותר מרווח של העיר, ואתם זוכים לאשלייה של בית כפרי - הנה כמה טיפים כיצד לעצב את חללי המגורים:
כשחושבים על בית בשלוות הכפר, ישר עולות לראש תמונות של נוסטלגיה, של עתיקות ושל מורשת, ופחות מודרני ו"הייטק". תחשבו למשל על נופש בצימר, אתם מצפים לראות שם משהו חמים, שיחזיר אתכם למקורות, עם הרבה עץ ואווירה. לכן, מומלץ בצעד הראשון בעיצוב בית כפרי, להתכוונן לעבר סגנון עתיק ולשמור על קווים כלליים שהם יותר וינטג' ורטרו, מאשר מודרני, חד ומינימליסטי. הדבר יתבטא קודם כל בבחירת הצבעים. שחור-לבן וצבעי יסוד עזים כמו כחול, אדום וצהוב, פחות יתאימו לבית שליו בכפר, ואותם יחליפו במקרה זה, גוונים טבעיים ורכים יותר (פירוט בהמשך). מבחינת סגנון הריהוט, רהיטי עץ, כורסאות וספות עם ריפוד רך בבדים במראה טבעי, כמו קנבס, גובלן או קטיפה, ישתלבו נהדר בבית הכפר שלכם. כמו כן, להשלמת האווירה הנוסטלגית, מומלץ לשלב פריטים שכבר עברו מהעולם, כמו גרמופון מוזהב, תקליטים ישנים וספרים, ואולי אפילו טלפון חוגה, כקישוט על אחת השידות. אין זה אומר שמומלץ להעמיס בפריטים מסוג זה (או מכל סוג שהוא), אבל כן כדאי לשלב אותם במשורה. אם כבר עסקינן בוינטג' ורטרו, חשוב לדעת שאם אתם כן נמשכים לסגנון, אבל פחות חובבי הז'אנר של פריטים ישנים שהספיקו לצבור אבק, תוכלו למצוא היום הן בחברות הריהוט והן בחנויות התאורה, שלל פריטים שעוצבו בסגנון עתיק, אך הם חדשים לחלוטין, ונראים לגמרי כמו הדבר האמיתי והנושן. פריט אחד כמו נברשת עתיקה, מקרר רטרו או טוסטר, לגמרי יכול לשדרג את מראה החדר ולהקנות לו מראה נוסטלגי של ממש. פריט נוסף שיכניס הרבה חום, נעימות ואווירה לבית הכפרי שלכם, הוא כמובן השטיח. כאן יש לכם אפשרות בחירה מגוונת יותר, אם כי אנחנו כן ממליצים ללכת על קו וינטג'י גם בזה, ולהעדיף דוגמאות עתיקות. עם זאת, גם שטיח פרוותי בגוונים נייטרליים כמו חום בהיר, אפור או שמנת, יוכל להשתלב היטב ולהקנות מראה חמים ונעים לבית.
כאמור, אחד העקרונות של בית בכפר, הוא להשרות שלווה ושקט, ולדבר בשפה דומה לזו של הטבע שמחוצה לו. לכן, בחירת הצבעים צריכה להיות מתונה ורגועה במיוחד, כאשר ניתן ללכת על אחד מהסגנונות הבאים: פלטת צבעים טבעית וחמה, במסגרתה ניתן לעשות שימוש בכל גווני החום והבורדו, או לחילופין, פלטת צבעים בהירה מאוד, שתשלב היטב עם גווני העץ החומים של הריהוט העתיק. שילוב של פסטלים כמו ורוד בהיר או תכלת, הולך נהדר עם ריהוט וינטג' בחום כהה, כאשר שני אלו מחמיאים מאוד זה לזה. אפשר ללכת על הסגנון הכפרי האמריקאי, ולשלב גם טפטים עם דוגמא עדינה של פרחים. כך או כך, מומלץ כאמור להימנע מצבעים המזוהים עם הסגנון המודרני הקר, ובראשם שחור-לבן.
בין שמדובר בדירה אורבנית בלב עיר סואנת, ובין שמדובר בבית בכפר, כאשר ניגשים לעצב את חללי הפנים, יש לחשוב לאורך כל הזמן גם על הקונטקסט, כלומר על המיקום ועל סביבת הבית החיצונית. לכן, הרי זה מתבקש שכאשר מעצבים בית כפרי, יהיו בו הרבה אלמנטים של טבע, ש"מרפררים" לחוץ שמסביבו. מומלץ לשלב הרבה חומרים טבעיים, לרבות רצפות פרקט, שימוש בחומרים גולמיים כמו בטון ואבן, וכמובן לא לשכוח את הצמחיה שבפנים - כל המרבה בעציצים הרי זה משובח.
בשביל מה עברתם לגור בסביבה כפרית אם לא בשביל להנות מהמרפסת, מהחצר או מהגינה? על מנת שתוכלו באמת לממש ולהנות מכל אלו, חייבים להשקיע בהם הרבה מחשבה ועבודה, ולדאוג שמתחמי החוץ יהיו לא רק נוחים ומזמינים, כך שתוכלו לרבוץ בהם במשך שעות, אלא גם שיהיו מטופחים ונאים למראה. חשוב לצייד את המקום במערכת ישיבה איכותית, נוחה ועמידה בפני תנאי מזג אוויר משתנים ובעיקר לחות. לדאוג לתאורה מספקת, שתאפשר לכם לבלות שם גם הרבה אחרי שהשמש שוקעת, וכמובן, לטפח את הצמחיה שמסביב, לכסח ולהשקות את הדשא, לשתול צמחים יפים או אכילים וכו'.
עבור אלו שממש מעוניינים להשקיע וכבר יודעים שהם הולכים לבלות את מרבית זמנם בחוץ, כדאי לשקול לבנות דק ופרגולה, בהם תוכלו לארח ולבלות עם חברים ובני משפחה בנוחות. ניתן ומומלץ להוסיף תאורה תלויה לפרגולה, שגם תהווה תוספת דקורטיבית למבנה, וגם תאפשר לכם לראות היטב מה אתם עושים שם, במיוחד אם יש בכוונתכם גם לארח למשל לארוחות של ממש בחוץ. כידוע, מדובר בהשקעה לא קטנה - בניית דק וסככות, אך זו עשויה להיות הוצאה משתלמת מאוד, כאשר תמצאו את עצמכם מבלים שם מסביב לשעון, במיוחד כשמזג האוויר בארץ מאפשר זאת כמעט בכל עונה.
לכתבה הבאה ← → לכתבה הקודמת