אם החלטתם על הקמת בריכת שחייה רצינית אצלכם במתחם החוץ של הבית, ישנם כמה דגשים שיש להכיר בנוגע לתכנון, לעיצוב, לתאורה וגם בעניין הבטיחות. כמה עצות מועילות אין הרבה דברים יוקרתיים יותר מאשר בריכת שחייה בחצר הבית. בחום של ישראל, טבילה מרעננת במים הקרירים היא הפעילות המתבקשת לאורך כל חודשי הקיץ, ואם יש לכם אפשרות להנות ממנה ממש עם פתיחת דלת הבית, כנראה שהסתדרתם בחיים. עם זאת, אם החלטתם על הקמת בריכת שחייה רצינית אצלכם במתחם החוץ של הבית, ישנם כמה דגשים שיש להכיר בנוגע לתכנון, לעיצוב, לתאורה וגם בעניין הבטיחות. החל מתאורת חוץ מוגנת מים ועד לאמצעי הצללה ראויים - הנה כמה טיפים שיועילו לכם מאוד בהמשך.
בדומה לתהליכי בנייה ושיפוץ אחרים, גם הקמת בריכת שחייה כרוכה בתהליך ממושך למדי, שיכול להתארך עד לכדי כמה חודשים. כמו כן, במקרים רבים, יש צורך באישורי בנייה מטעם העירייה ועוד. אם כך, אם החלטתם לבנות בריכה אמיתית בחצר הבית, חשוב לדעת שמדובר בתהליך ארוך, ולכן יש לתכנן אותו בקפידה, בדגש על עונות השנה. הכוונה בעיקר להתחיל את התהליך בחודשים שלפני הקיץ, על מנת שעד שתגיע עונת הרחצה - כבר תוכלו להנות מבריכת שחייה פרטית.
בימי הקיץ החמים, הכי כיף להישאר ולהנות מהבריכה לתוך הלילה, במיוחד כשמדובר בסוף השבוע, בימיו ניתן לבלות עד מאוחר, מבוגרים וילדים כאחד, מבלי לדאוג לגבי שעת השינה והקימה למחרת. עם זאת, על מנת שתוכלו באמת להנות מבילוי לילי במתחמי החוץ של הבית, ובמקרה הזה - בבריכה, יש לדאוג לתאורת חוץ ראויה, שכן, במקרה והעלטה תשתלט על המתחם, ההנאה עלולה להיפגע באופן משמעותי. תכנון התאורה באזור הבריכה הוא תהליך חשוב בפני עצמו, ומומלץ להיעזר באיש מקצוע לשם כך. בעלי בריכות רבים, אוהבים להתקין גם תאורה מיוחדת בתוך קירות הבריכה עצמה, וזהו עניין שיש לדון בו מראש עם מי שמתכנן ומתקין עבורכם את הבריכה. מעבר לתאורת הבריכה הפנימית, במיוחד כשמדובר בתאורת חוץ, יש לשים לב למספר היבטים. ההיבט הראשון הוא הבטיחותי. ברגע שמדברים על גופי תאורה הפועלים בחוץ, הם חשופים לתנאי אקלים משתנים - קור, חום, לחות ועוד, ועל אחת כמה וכמה, כאשר מדובר בתאורה המותקנת לצד בריכת שחייה. ההיבט השני החשוב הוא הפונקציונלי. יש לוודא שגופי התאורה וסוגי המנורות שבחרתם, מפיצים אור עוצמתי מספיק על מנת להאיר את המתחם, באופן שיאפשר לכם להתנהל בקלות וחשוב מכך - בצרה בטיחותית, גם בשעות שלאחר רדת השמש. כמובן, באנו לבלות בבריכה, ולכן חשוב להתייחס גם להיבט של אווירה, כאשר עוסקים בבחירת התאורה לאזור הבריכה. לאחר שסגרתם את עניין התאורה הפונקציונלית הבסיסית וההכרחית במתחם, ניתן להתפנות לגופי תאורה ולסוגי נורות שיעניקו אווירה נעימה ומיוחדת, שיכולה להיות בסגנון רומנטי יותר ויכולה להיות ״מסיבתית״. הכל עניין של סגנון ושל העדפות אישיות. אלו יכולות להיות שרשראות נורות צבעוניות, או עמודי תאורה בסגנון וינטג׳. גם כאן, מומלץ להתייעץ עם מעצבים או עם אנשי מקצוע אחרים המבינים בעיצוב באמצעות תאורה.
כאמור, אם אתם מעוניינים שהבילוי בבריכת השחייה הביתית יתארך עד כמה שניתן, חשוב לדאוג להיבטים שונים של נוחות ובטיחות. אחד הדברים החשובים בהקשר זה, הוא לדאוג לאמצעי הצללה ראוי באזור הבריכה, ואם הבריכה עצמה גדולה באופן יחסי, כדאי לדאוג גם להצללה מעל הבריכה עצמה, או לפחות מעל לחלק ממנה. השמש בישראל עלולה להיות אכזרית במיוחד, ושהייה ממושכת בבריכה שאינה מוצלת עלולה להיות כרוכה בסיכון בריאותי של ממש, לצד חוסר נעימות ונוחות.
כל ההשקעה שלכם בבניית בריכת השחייה, תהיה לשווא במקרה שלא תשקיעו בפריטי ריהוט נוחים, איכותיים ומפנקים, שהותאמו מראש לסביבה חיצונית. מדובר כמובן במיטות שיזוף נוחות, כאשר כאן מומלץ לבחור בכאלה המצוידות בריפוד שניתן להסיר ולכבס מעת לעת. במידה והמיטות מתוכננות להיות מוצבות באזור ללא צל, כדאי לשקול הצבת שמשיות מתאימות באזור. כמו כן, אם יש לכם מספיק שטח במתחם הבריכה, ניתן להוסיף שולחן אוכל וכיסאות מתאימים. ריהוט גן עדכני במיוחד הוא כזה העשוי מראטן, בסגנון ״בוהו שיק״. עם זאת, ריהוט מסוג זה בדרך כלל פחות עמיד בפני לחות. לכן, כדאי להתעמק בסוג החומרים מהם מיוצר הריהוט שאתם בוחרים לבריכה ולהעדיף את החומרים העמידים ביותר.
אין כמו משקה צונן, קוקטייל, בירה או פשוט ארטיק טעים ליד הבריכה. מדובר בפינוק המושלם. אבל במקרה שתצטרכו לרוץ לקצה השני של הבית, בכל פעם שתחשוק נפשכם באחד מאלו - התענוג הזה עלול להיפגע… הפתרון המושלם במקרה זה, הוא להצטייד במקרר חוץ, שייועד למטרות אלו בלבד. זה יכול להיות מקרר קטן, שאינו מצריך הוצאה משמעותית וגם לא דורש שטח גדול, אלא חיבור לחשמל ופינה מוצלת.
כאמור, אם אתם מקימים בריכת בטון בחצר שלכם, לקחתם על עצמכם פרויקט לא קטן, הכרוך בהוצאה כלכלית משמעותית, אבל אין ספק שזה שווה את זה. מהלך נוסף, שיממש עוד יותר את הפוטנציאל שבבריכה הביתית, ויאפשר לכם להנות ממנה לאורך כל ימי השנה, ובכל שעה שתרצו, הוא חימום מי הבריכה. נכון, המהלך הזה כרוך בהוצאות חשמל ועוד, אבל קשה להסביר במילים את העונג של טבילה במים חמימים, כאשר בחוץ לא קר אבל גם לא מספיק חם כדי לצלול בתוך מים קרים מאוד.
לכתבה הבאה ← → לכתבה הקודמת